Kiterjesztett valóság

A kiterjesztett valóság (AR) széleskörű alkalmazása már a közeli jövőt jelenti sok iparág számára. Kiindulva abból, hogy milyen gyorsan kezdték el alkalmazni a 3D-s objektumokat és környezetet számos folyamatban, mint például a CAD tervező szoftverekben a mérnökök körében. A kiterjesztett valóság azt ígéri, hogy közvetlen hidat emel a digitális és a valódi világ között, lehetővé téve a két oldal közötti közvetlen interakciót. A technológia széleskörű felhasználhatósága még kísérleti stádiumában van, de az érdeklődés egyértelműen túlmutat a szórakoztató iparon.

Képzelje el a turistáknak biztosítható lehetőségeket. Ha egyszer felmérésre és digitalizálásra kerülnek egy város leglátogatottabb területei, akkor lehetséges lesz különféle interakciók létrehozása, mint például ismertető információk megjelenítése egy területről, vagy akár útbaigazítás nyújtása. Ezen túlmenően, kulturális örökségeknél – mint a váraknál – annak földmérés segítségével történő digitalizálásával, alapot lehet biztosítani történelmi szimulációk elkészítéséhez olyan eseményekről, melyek azon a helyszínen meg is történtek. Más szóval, a számítógéppel készített 3D-s szimulációk, melyeket belehelyeztek egy 3D-s környezetbe.

Élje át a múltat a jövő technológiáján keresztül

A nézőt visszarepítené a múltba és végig nézhetné, ahogy körülötte egy történelmi csata zajlik a várban, amit épp meglátogatott. Híres beszédeket vagy meghatározó történelmi pillanatokat élhetnének át. Egyre inkább csak a fantáziánk a határ, nem pedig a technológia.

Természetesen mindez a 3D-s lézerszkenneléssel és 3D-s pontfelhő kivonatok készítésével kezdődik, melyek megteremtik az alapot, amire a kiterjesztett valóság építhető. A mi térképészeti szolgáltatásaink minden olyan eszközt biztosítanak az Ön számára, ami szükséges lehet ahhoz, hogy megkezdhesse a digitálisan kiterjesztett világ felfedezését.