Földradar

A földradar (GPR) a mai csúcs-technológiát képviseli a földalatti közművek érzékelésében. Számos felhasználási módja van, mint például az épület alapzatának felmérése, talaj és alapkőzet összetételének felmérése vagy a jég vastagságának megmérése.

Innovatív hozzáállásunkhoz híven, mérnökeink azonnal felszerelték GPR-ünket egy több csatornás GNSS készülékkel, hogy minden, a radar által kiküldött impulzus GPS koordinátával legyen ellátva, javítva ezzel a térerőt.

A földalatti közművek egyik fő kihívása, hogy adott esetben a közműveket évtizedekkel korábban fektették le és eredetileg nem voltak téradatokkal felruházva, ebből kifolyólag helyzetük csak kisebb pontossággal meghatározható a közműtérképek használatával. Továbbá előfordulhat, hogy a térképek maguk is elavultak.

Közműnyilvántartás GIS rendszerbe való integrálása

Mindenesetre, a GPR kifejezetten sok oldalú, hiszen nem csak földalatti közművek érzékelésére, hanem bármilyen földalatti üreg felfedezésére is alkalmas. Ez természetesen nagyon értékes tulajdonság, ha például azt kell vizsgálni, hogy milyen talajra lett építve például egy közút.

Szakértelmünk segítségével és a GPR széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően biztos lehet abban, hogy kiemelkedő minőségű információval lesz ellátva, bármilyen infrastruktúra munkálatot is kell végeznie. A precíz és időben megküldött információ segít abban, hogy a közműmunkálatok a lehető leghatékonyabb módon valósuljanak meg.