LIDAR

Lidar, más szóval a fényérzékelés és távmérés technológiája hatékony megoldást biztosít a nagy területek felmérésben. A kifejezést jellemzően a repülőgépekkel alkalmazott pulzáló lézerekkel asszociáljuk, de valójában minden lézerszkennelés Lidar-nak minősül.

A nagy területek gyors feltérképezése rengeteg felhasználási lehetőséget biztosít olyan szituációban, ahol precíz területi információkra van szükség.

A Lidarról bebizonyosodott, hogy nagyon hatékony megoldás, mert kifejezetten precíz 3D térképek készíthetők vele, melyek lehetővé teszik például, hogy nagyon jó részletességű térképeket biztosítsunk a biztonsági szakemberek számára. Mikor menekülési útvonalak tervezése, látószögek felmérése vagy a tömeg irányítása a cél, a precíz elemzési lehetőségek arra vonatkozóan, hogy hol vannak kijáratok és bejáratok vagy azok mekkora méretűek, a siker és kudarc közötti különbséget jelenthetik.

A katasztrófa elhárítástól a katonai térképezésig

A nagy területek menedzselése részletes térképeket igényel és a Lidar az egyik legjobb megoldás erre. Szolgáltatásaink és szakértelmünk a Lidar használatában és más felmérési technológiákban szerepet játszott abban is, hogy hivatalos NATO partnerekké váljunk.

Még egy példa a Lidar alkalmazhatóságára: ahol igazán hasznos tud lenni, az a katasztrófavédelem. Nagy területek felmérésében szerzett tapasztalatunk fontos információkat nyújthat, melyre olyan életmentő szimulációk építhetőek, mint az árvíz-szimulációk. Az általunk gyűjtött adatok felhasználhatóak szakértők által, akik a környezet elemzésével katasztrófavédelmi intézkedéseket alakíthatnak ki, melyekkel életeket menthetnek meg és a jövőben az infrastruktúrát is úgy lehet tervezni, hogy az egy lehetséges katasztrófával szemben ellenálló és strapabíró legyen, ezzel biztosítva azt, hogy egy közösség minél hamarabb visszatérhessen a hétköznapi élethez a katasztrófa végeztével.