UAV – drón

A pilóta nélküli légijárművek (UAV) avagy hétköznapi nevükön drónok – szinte a semmiből előbukkanva – rendkívül elterjedtté váltak. Akárcsak a számítógépek egy-két évtizeddel ezelőtt, gyorsan kitörtek a speciális körökből és alkalmazásuk számos folyamatban szinte általánossá vált. A drónok felmérésben való felhasználásának előnye nyilvánvaló. Bármilyen környezetben könnyedén képes adatot gyűjteni, kültéri vagy beltéri területen, mely nagy előnyt jelent.

Képzelje el, hogy egy olyan gyártelep menedzseléséért felel, mely szerteágazó és összetett vezetékrendszerrel rendelkezik! Függetlenül attól, hogy az adott telephely olajfinomító vagy gyógyszergyártó, nem jelent különbséget abból a szempontból, hogy a több kilométernyi vezetékhálózaton – akárcsak egy közepes méretű telephelynél is – a szivárgás környezeti károkhoz, személyi sérülésekhez és bevétel kieséshez is vezethet.

Nehezen megközelíthető területek is könnyedén felmérhetőek

Felmérési szolgáltatásaink az UAV-k alkalmazásával, minden olyan telephellyel kapcsolatos információt biztosítanak, melyek elősegítik, hogy leltárat készítsen minden vezetékről és területről, melyek könnyedén elkerülhetik a személyzet figyelmét, és ezért figyelmesebb nyomon követést igényelnek.

Természetesen a drónok, mint felmérési technika és szolgáltatás, olyan széleskörű felhasználói körre találtak a technológia előrehaladtával, hogy most már olyan területeken is alkalmazzák, mint a precíziós mezőgazdaság.